Alaikäisten vapauttaminen kirkollisverosta

Suomessa on 2017 tilastojen mukaan 933 934 alle 20-vuotiasta ihmistä, jotka kuuluvat ev. lut. kirkkoon. Näistä vasta 18-vuotta täyttäneet saavat tehdä päätöksen kyseiseen yhteisöön kuulumisesta. Kuitenkin jos alle 18-vuotias tekee töitä, niin kirkko ottaa mielellään hänen pienistä palkoista oman pikkuosuutensa vaikka lapsi ei sitä haluaisi, sillä vain huoltajan kanssa yksimielisesti tehty päätös eroamisesta onnistuu. 

 

Itse olen eronnut kirkosta täytettyäni 18-vuotta ja sitä ennen työskentelin monena kesänä erilaisissa työpaikoissa sekä ympäri vuoden lehteä jakaen. Näistä rahoista minun piti antaa kirkolle veroa, mitä en sinne olisi halunnut maksaa. Rahan määrä ei ole suuri, mutta vaatimattomista oloista kotoisin olevalle pojalle niilläkin olisi ollut käyttöä. On myös monia nuoria, jotka muuttavat pois kotoa ennen täysi-ikäisyyttä ja alkavat työskennellä elääkseen. Jokaisen pitäisi jo yhdenvertaisuuslakien puolesta vuoksi saada tehdä päätöksen omasta kirkollisverostaan, mutta harmittavasti sitä ei kuitenkaan sovelleta uskonnonharjoittamiseen. 

 

Nykyisin on netissä monia huijauksia, missä yritetään saada tilaaman joku asia halvalla, jonka jälkeen tilaus jatkuukin kalliina automaattisesti menevänä kustannuksena. Kirkon kasteessa ollaan kirjoitettu pieneksi printiksi saatu lisättyä 18-vuoden karenssi eroamisesta, jos huoltaja näin haluaa. Ymmärrän kuitenkin, että uskovaiset haluavat kastaa ja tällä tavoin pelastaa jokaisen sielun, mutta en ymmärrä miten kirkko kehtaa ottaa rahaa vastaan lapsilta. Kyllä aikuisten pitäisi pystyä pyörittämään kirkkoa ilman, että sinne valtio automaattisesti lähettää pakkoliitettyjen lasten kolehdit repien ne palkoista ilman lupaa. 

MikaelAlaraappana
Piraattipuolue Oulu

Ensihoitaja, perhehoitaja ja eduskuntavaaliehdokas.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu