Miesten kohtaama vihapuhe

Helsingin Sanomissa oli tänään lukijan mielipide, että Oulussa tapahtuneiden seksuaalirikosten syynä oli miesten kategorinen ylemmyydentunne eikä etnisyydellä tai kulttuurilla ollut vaikutusta ( https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005974106.html ). Miehiä voidaan syyttää riskinä naisille ja kaikki miehet ovat syynä tähän tilanteeseen. Minun mielestäni kirjoituksessa tulee samanlainen asenne esiin kuin siinä, kun syytetään kaikkia ulkomaalaisia kaikista ongelmista. Kumpikaan näistä ei ole totta. Asiat ovat monimutkaisia eikä yleistykset ole toimivia. 

 

"Miesten seksuaalista ja muuta väkivaltaa kohdistuu naisiin säännönmukaisesti joka puolella maailmaa, huomattavan paljon myös suomalaisessa kulttuurissa." Tämä tuntuu olevan yleinen ajatus, kun puhutaan Oulun tapahtumista. Halutaan muistuttaa kuinka muutkin tekevät rikoksia eikä se ole ainoastaan ulkomaalaisten ongelma eli tämä on ns. whataboutismi, jota mm. Trump tykkää viljellä. Jos keskustelun aiheena on tietyissä ulkomaalaisissa kulttuureissa tapahtuva lisääntynyt seksuaalinen väkivalta Suomessa, niin silloin keskusteluun on turha tuoda kommentteja siitä kuinka suomalaiset miehetkin raiskaa, koska tilastoissa se näkyy kyllä, mutta vähäisempänä ja puhutaan juuri siitä poikkeamasta tuossa tilastossa ja siitä kuinka asiaa saataisiin parannettua. Piilottelemalla asiaa ei ratkaista tilannetta. 

 

 

Miehet saa yleistää kokonaisuudessaan pahaksi ryhmäksi kuten gilletten mainos haluaa antaa kuvan ( https://www.youtube.com/watch?v=koPmuEyP3a0). Siinäkin kaikki ongelmat kiteytetään miehisyyteen ja miehiseen kulttuuriin. Toksinen maskuliinisuus on yleinen lausahdus mielipidekeskusteluissa ja sillä annetaan kuva kuinka tietyt miesten omaamat piirteet ovat kaiken takana. Minkään muun asian yhteydessä et voi tuota sanaa käyttää ilman älähdystä vai miltä kuulostaisi kirjoittelu aiheesta toksinen uskonto tai toksinen etnisyys. 

 

Jotkut kokevat miesten lähellä olonkin jo turvattomaksi tilaksi ( https://www.hs.fi/nyt/art-2000005913209.html?fbclid=IwAR0IFBul8yGc4R9_-MbeN0RwXTDXPE774eLnsbMZaTur1_vhwRzatQ3KBsk ). Miehet eivät saisi keskustella feministisissa kokouksissa vain siksi, koska he ovat miehiä. Eikös tälläinen jaottelu vain pahenna tasa-arvon hakemista, jos väheksytään jo lähtökohtaisesti toisia. Jos oletetaan toisen mielipiteet vääriksi ilman niiden kuuntelemista, niin ollaan täysin väärällä tiellä. Tälläinen ajattelu vain lisää epätasa-arvoa, kun tehdään kaikesta tappelua kahden ääripään välillä. 

 

#Metoo-liike antoi myös kuvan pahoista miehistä, jotka koko ajan ahdistelee. Tämä liike nosti esille oikeasti pahoja ihmisiä, jotka ovat käyttäneet valtaansa naisten seksuaalisen ahdistelun mahdollistamiseen ja sai heitä tuomiolle teoistaan. Kuitenkin tätäkin käytettiin väärin ja kovalla huudolla aiheutettiin esim. Tomi Metsäkedon potkut väärien syytteiden jälkeen ( https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/32e0e238-08f6-4b11-b84a-23c26ee… ). Tämän vuoksi kaikille pitäisi olla selvää, että epäasiallisesta käytöksestä tehdään itse rikosilmoitus eikä yritetä julkisesti lynkata asianomaisia. Tälläinen käytös ei kuulu oikeusvaltion toimenpiteisiin missä ihmiset hakevat omankäden oikeutta julkisuuden kautta. Median vastuu tässä asiassa myös aivan kiistaton. 

 

Onneksi jotkut näkevät myös positiivista miehissä eikä aina vain negatiivista (https://www.youtube.com/watch?v=x_HL0wiK4Zc). Piraattipuolueen tavoitteena on aito sukupuolien tasa-arvo, jossa kaikilla on samat mahdollisuudet riippumatta siitä millaisella geeniperimällä on syntynyt. Haemme politiikallamme mm. sukupuolesta riippumatonta asevelvollisuutta. 

 

 

MikaelAlaraappana
Piraattipuolue Oulu

Ensihoitaja, perhehoitaja ja eduskuntavaaliehdokas.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu