Mikael Alaraappana

Simon Elo varastaa toisen blogitekstejä ominaan

Häpeä Simon Elo. Blogitekstissä turvaa vapaa suomi sinä kehut Olkiluoto 3:sta merkittävimpänä ympäristötekona ja sitä kuinka paljon tuulivoima on tuottanut kymmenen vuoden aikana sähköä. Näistä mietin, että missä olen aikaisemmin lukenut saman viestin. No eilen Tere Sammallahti julkaisi blogin Olkiluoto 3 on vuosisadan tärkein ympäristöteko!, jossa käytetään vielä aivan samoja sanontoja.

 

Tere kirjoittaa: "3. Kymmenen vuoden myöhästymisen aikana kotimaisella tuulvoimalla on tuotettu 18 300 GWh. OL-3 tuottaa saman verran reilussa vuodessa."

Simon kirjoittaa: "Olkiluoto 3:n kymmenen vuoden myöhästymisen aikana kotimaisella tuulvoimalla on tuotettu 18 300 GWh. Olkiluoto 3 tuottaa saman verran reilussa vuodessa."

Huomatkaa vielä sama kirjoitusasu tuulivoimassa. Annetaan kunnia niille, jotka kirjoittaa asiat alunperin eikä kopioida toisten kirjoituksia ominaan. 

 

Ps. Jos Simon Elo sallisi kommentoinnin, niin kirjoittaisin tämän hänen tekstin kommenttiosioon.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Törkeä Röyhkeys on ominais piirre selkärangattomille olioille . Paljon näkee copypaste touhua . Liikkeellä on paljon kaikenlaisia pyrkyreitä joilla mitään omaa itse mietittyä ajatusta ei ole . Osataan ehkä just makkaraa paistaa jossain vaali teltal ja oletetaan että sen pitäisi riittää kansanedustajan jakkarelle .

Mihinkään järkevään esim omaan ITSE kirjoitettuun blogiin ja online keskusteluun ei aivotoiminta monellakaan riitä . Mutta 7000€ /kk 4 vuotta juokseva RAHA kiinnostaa .

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Liikkeellä on paljon kaikenlaisia pyrkyreitä joilla mitään omaa itse mietittyä ajatusta ei ole ."
Joskus kyllä tuntuu niinkin että jollain saattaa olla hyviäkin ajatuksia mutta niitten saaminen kirjalliseen ja ymmärrettävään muotoon vaatisi vielä paljon harrastusta ja mielenkiintoa.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Kannattaa huomioida jotta monella joilla siisti kirjoitus asu jne . On käytössä oikolukijat , palkalliset avustajat , vahva oma taloudellinen motiivi , avustajat jotka kirjoittaa puolesta kaiken jne.

Esim. Minä olen yksin online kännykäl . Yhtä lounas seteliä en ole hyötynyt kirjotuksista . Siksikin pidän vapauden kirjotel mitä huvittaa :) .

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #11

#11
Hyvä.
Ole oma itsesi vaan!

Sivistyssanoja voi viljellä jokainen joka haluaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Persusinisten toimintaa, esikuvana kansanedustaja, presidenttiehdokas L. Huhtasaari.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Elostelija otti ensin mallia moniavioisuudesta Jussi Halla-aholta ja heti sen jälkeen kopioi Laura Huhtasaarelta kopioinnin taidon. Jäämme ihmettelemään miksi Elostelija ei pysynyt perussuomalaisissa...

PS. Toisaalta aika jännää et kopioinnista huomauttaa piraattien ehdokas, eix piraattipuolueen perustamisen idea ollut puolustaa tiedostojen korvauksetonta kopiointia?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Toi sama ristiriita kun joku huutaa päävaali teemakseen sananvapaus . Sitten kun häntä itseään arvostellaan "sananvautta" käyttäen . Alkaa hirveä parkuminen ja itku . Kuinka häntä mustamaalataan jne. :)

Käyttäjän MikaelAlaraappana kuva
Mikael Alaraappana

Ymmärrän ristiriidan, mutta piraattipuolue ei hae politiikassaan korvauksien poistamista, niille kenelle se kuuluu. Kopioimalla toisten sanoja ja jättämällä kunnolliset viittaukset pois ei ole sama asia kuin piraattipuolueen edistämä politiikka. Simon Elo tekee tässä omaa työtään, kun hän tekee blogia oman poliittisen uran edistämiseksi ja samalla yrittää kaupallisesti edistää omaa näkyvyyttään.

"Kaiken teosten epäkaupallisen kopioinnin, levittämisen ja muun käytön on oltava vapaata teoksen julkaisuhetkestä lähtien. Piraattipuolue uskoo tiedon ja kulttuurin mahdollisimman laajan leviämisen edistävän ihmiskunnan henkistä ja materiaalista hyvinvointia." Piraattipuolueen puolueohjelma

Tämä tarkoittaa, että tietoa pitää voida jakaa, mutta samalla jaetaan myös tietoutta siitä kuka on teoksen tehnyt ja missä sen tekijöitä voi tukea. Piraattipuolue haluaa laajentaa jokaiselle käytössä olevan tiedon määrää, mutta samalla hakemalla järkevyyttä tekijänoikeuksiin ja epäkaupallisen käytön rangaistuksiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitä vähemmän itsekritiikkiä sitä rakettimaisempi ura äärioikeistossa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Niin mutta olihan siinä melko suuri osa muutakin tekstiä jos tuosta lainatusta olikin jäänyt kärpäsenpaskat laittamatta. "" "" Hirveä virhe.
Oletko muutenkin yhtä mieltä Elon blogin kanssa?

Käyttäjän MikaelAlaraappana kuva
Mikael Alaraappana

Se vie luottamuksen pois siitä kirjoituksesta, kun emme tiedä kuinka paljon muuta siitä on kopioitu, jos minä huomasin heti tuon osion kopioiduksi. Hän ei kuitenkaan antanut mitään merkkiä, että kyseinen teksti olisi kopioitu Tereltä vaan väittää sitä omaksi ajatukseksi tai näin minä sen luen, kun luen hänen kirjoitustaan. Varsinkin poliitikon pitäisi olla tarkkana siitä mitä kirjoittaa.

Olen samaa mieltä kuin Tere Sammallahti, että olkiluoto-3 on Suomen merkittävin ympäristöteko viime vuosilta. Kasvisruoka-keskustelu on taas monimutkainen ja hankala. Jos enemmistö olisi päättänyt, että he haluavat kasvisruokaa, niin se olisi ollut demokraattinen päätös ruuasta mitä kokouksiin tuodaan. Tällä kertaa päätös oli kielteinen. Ympäristön kannalta tärkeää olisi korostaa vähän ympäristöä rasittavia ruokia oli ne sitten kala-, kasvis-, kana-, possu- tai riistaruokia. Naudanlihan käyttöä pitäisi vähentää julkisessa ruokailussa.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Kunpa Elo vielä oppisi varastamaan ajatuksia toisilta. Tulisi mielipiteisiin enemmän järkeä.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

""Vähintään 75 eurolla kampanjaani tukeva saa nyt Jussi Halla-ahon kirjan "Kirjoituksia uppoavasta Lännestä" hänen signeerauksellaan.

Kirjan painos on muutoin loppuunmyyty, joten ainutkertainen mahdollisuus antaa suoraa tukea ja lahjoittaa hyvä kirja vaikkapa ystävälle. Kirjoja on vain 7 kappaletta, joten nopeat syövät hitaat!

Kampanjaa voi tukea:

IBAN-tilinumero: FI43 5790 0920 0304 78
Saaja: Simon Elon tukiyhdistys
Viestikenttään: 2015

Toivon, että jatkossa tukea ko. summan antanut ottaa yhteyttä kirjasta kampanjapäällikkööni: pasi.h.liukkonen[at]gmail.com. Kirja lähetetään postikuluitta.""

Tässähän Simon ratsasti Halla-ahon kirjalla kansanedustajaksi ...

:)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ja minä kun luulin että piraateille verkosta löytyvä materiaali on vapaata riistaa.

Ajatukset ja ideat eivät edelleenkään ole kopiosuojattuja.

Käyttäjän MikaelAlaraappana kuva
Mikael Alaraappana

Yksinkertaistettuna epäkaupalliseen käyttöön kyllä, mutta ei kaupalliseen käyttöön. Kuten kirjoitin aikaisemmin, niin on eri asia kopioida omaan opiskelukäyttöön vaikka kirjallinen tutkimus kuin kopioida kirjallinen tutkimus ja myydä se omana kirjana. Simon Elo myy meille omaa politiikkaansa täällä ja jos hän kopio omat teesinsä muilta, niin hän myy toisten ajatuksia ominaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tarkkaan ajatellen ei myy toisten ajatuksia vaan toisen ajattelun tuloksia. Mutta jos ei olisi hommaforumideologian kasvatti ja lipunkantaja osaisi tehdä winwin tavalla eli kirjoittaa: .....kuten Tere Sammallahti blogissaan asian ilmaisi.....

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mikä kieltää "myymästä" toisten ajatuksia ominaan?

"Tekijänoikeus suojaa teoksen ilmenemismuotoa, mutta ei siinä ilmenevää ideaa, teemaa, ajatuksia tai tietoja."

https://www.ornamo.fi/fi/kysymys/mita-tekijanoikeu...

Minulla ei ole mitään tarvetta puolustella Eloa mutta noin yleisellä tasolla.

Edit. Sitäpaitsi tämä "Olkiluoto 3:n kymmenen vuoden myöhästymisen aikana kotimaisella tuulvoimalla on tuotettu 18 300 GWh. Olkiluoto 3 tuottaa saman verran reilussa vuodessa." on kopioitu, ei Tereltä, vaan komenttiosuudesta jossa Teren väärä tieto korjattiin.

Tere itse näköjään muutti bloginsa ja esitti kommentissa tehdyn korjauksen omana tietonaan.

Käyttäjän MikaelAlaraappana kuva
Mikael Alaraappana Vastaus kommenttiin #16

Käytännössä ei mikään muu kuin kohtuullisuus ja kunnioitus työntekijää kohtaan. En ole missään vaiheessa kirjoittanut, että tämä olisi mikään tekijänoikeusrikos, mutta mielestäni on moraalitonta ottaa kunnia toisen tekemästä työstä. Periaatteessa suuri osa ajatuksista blogeissa ja muissa teksteissä on tietynlaista kopiointia, mutta se ei ole yleensä kirjaimellista kopiointia kuten tässä tapauksessa vaan asia muokataan omassa mielessä omaksi tekstiksi. Blogi oli käsittääkseni alunperin verkkopäiväkirja, jolloin oletan tekstin olevan henkilökohtaista pohdintaa politiikkaan tai muuhun asiaan. Jos haluaa kopioida jonkun toisen tekstejä, niin sen voi tuoda ilmi tekstissä kuten Sini Lappalainen kirjoitti.

Tere kirjoitti itse kommentin, että se on se 18300 GWh eli kyseinen lukema on vieläkin hänen oma laskelma. Viljakaisen Seppo korjasi alkuperäistä summaa, joka oli selvästi liian suuri, hiukan alemmaksi eli 15133 GWh:iin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #17

Teren alkuperäinen väite kuului:

"3. Kymmenen vuoden myöhästymisen aikana kotimaisella tuulvoimalla on tuotettu 45 000 GWh. OL-3 tuottaa saman alle neljässä vuodessa."

ja sitten se vain vaivihkaa muuttui blogissa.

Ydinvoimaa piti ympäristötekona Jyrki Katainen jo 10 vuotta sitten eikä tuo ole mikään Teren yksinoikeudella keksimänsä uusi ajatus.

https://yle.fi/uutiset/3-5893162

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #18

Vaivihkaa muuttui? Siellähän on maininta tekstin korjauksesta ja kommentit kaikkien nähtävissä. Kenen synniksi ajattelit kirjoitusvihreen laskea, ellei se mene Sammallahden piikkiin? Toki sen päätyminen Elon blogaukseen osoittaa hänen huolimattomuuttaan, mutta kyllä teksti näyttäisi olevan Teren omaa, eikä suinkaan kenenkään muun kommentista.

Käyttäjän MikaelAlaraappana kuva
Mikael Alaraappana Vastaus kommenttiin #18

Ei olekaan Teren yksinoikeus enkä ole niin väittänytkään. Moni on varmasti tätä mieltä.

Siellä on korjausmerkintä alhaalla tekstiä, jossa lukee, että hän on sitä muokannut kuten sinä muokkasit tuota aikaisempaa tekstiä. Ei siinä ole mitään väärää, jos tarkentaa laskelmiaan. Vieläkin tuo laskelma on kuitenkin hänen tekemänsä, jonka Simon otti suoraan hänen blogistaan. Arvostaisin Simonia enemmän, jos hän antaisi siitä kunnian Terellä, jos tekee suoran kopion siitä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse olisin kirjoittanut tuon esillä olevan kohdan "kuten Sammallahti omassa US-blogissaan toteaa" jne.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sehän on se luonnollisin tapa. Että äärioikeisto ei sitä käytä kertoo vaan siihen elimellisesti sisältyvästä röyhkeyden eetoksesta.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Tavallaan näkökulmana jos rinnastat persut äärioikeistoon ja siksi vaikka vastustat niitä . Niin mitäs jos tuleekin todella äärimmäinen äärioikeisto joilla suora kanava kremliin tyrkyl ja saakin kannatusta . Ja persut onkin kesyjä partiopoikia heihin verraten .

Tuleeko silloin ikävä persuja ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Jos ja jos. Uhkailet ikäänkuin.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #29

No en todellakaan tarkoittanut uhkailla mittään . Yleisel tasol vaan pyörittelin huvikseen kysymystä .

Monesti töissä miettii joku jos antas kenkää jollekkin . Mut sit joutuu miettii saako paremman tai ei mitään tilalle jne.
Vähän sama parisuhde markkinoilla .

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Aivan, näin se pitää tehdä, jos ei aio ryhtyä varkaaksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse olisin kirjoittanut tuon esillä olevan kohdan "kuten Sammallahti omassa US-blogissaan toteaa" jne.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Trumpin ihailijat ihailevat rasistia, huijaria ja roistoa. On sanomattakin selvää että jotkut elomaat, huhtasaaret, elot tai putkoset eivät tavallisesta normistosta piittaa.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006016175.html?...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Voi voi onhan se nyt kauheaa, unohdit muuten kirjoittaa sanan "äärioikeisto" tällä kertaa. Blogi ei muuten liity persuihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Kyllä Simon Elo liittyy persuihin. Muuten ihan omin silmin olen hänet nähnyt täällä Koivukylässä persujen törkeässä vaalitilaisuudessa. Soini oli pukeutunut hampparihyypiöksi, Niikon lahkolaiset vaahtosivat (sylki lensi) kaikille ( pyytämättä jonkinlaisena katutyönä) homouden riettauksesta, Niinistö perääntyi kun tivasin Terhon veroparatiiseja suosivasta äänestyskäytöksestä. Niinistö siis ensin väitti ettei ole totta sitten alkoi kävellä takaperin poispäin. Soini kiihtyvällä tempolla ja ääni falsetissa kiihoituspuheen siitä kuinka Antti Rinteen niskaan nousee punainen epätoivon juova sitä mukaan kun persujen sininen palkki nousee Isossa Pajassa vaaliyönä. Simon Elo käveleskeli ympäriinsä kuten joku Soinin vävyehdokas.
Puheen jälkeen Niikon pikku lahkolaiset vielä jonottivat Soinillekin painottamaan homouden hirvitystä.
Teidän kaikkien persujen isällä Timo Soinilla on omintakeinen tapa ihastua omiin kielikuviinsa. Hän kai loppujen lopuksi vaan on halunnut kiitollisen yleisön kansankiihotuslahjakkuudelleen. Siellä Elokin pyöri jotta suuri artisti pääsisi esiintymään.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #31

Jotenkin ristiriitasta toi homouden vastustaminen olis nykyään .
Vai vastustaako Tynkkynen tai Hankamäki ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Niinpä. Se oli ennenkuin äärioikeistolainen homomiesliike oli rantautunut Suomeen. Niikko on nyt ajettu nurkkaan tai vaihtanut mielipidettä. Siihenaikaan foorumit olivat täynnä persujen homottelua ja heteroprideä ja Kaivopuiston homon ampumisfantasiaa. Nyt taas persut kutsuu Awakeningkonferenssiin homon jonka mielestä homokammo on juutalaisten salaliiton osa.
Äärioikeistolle on ihan sama millä ne valtaan nousee, tänään tätä huomenna muuta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Noloa....niin noloa... mutta niin on koko edustamansa puolueen historiakin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei merkitystä. Fiksu ihminen ei edes lue Simon Elon blogia ja tyhmä ei vaan ymmärrä vaikka mitä selittäisit.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Fiksu ihminen julkaisee kommentin joka avaa fiksun ihmisen todellista ajatusmaailmaa ilman puolueen tuomaa vääristelyä. Ja saa vielä tykkäyksiä samanmielisiltä.

Asiat ja ihmiset järjestykseen.

"Börje Uimonen 3.4.2015 14:32
Sosiaaliturvalla elävä somali on huomattavasti parempi ihminen kuin rasistipersu. Niin yksinkertaista se vaan on. Rasistipersu on suomalaisen yhteiskunnan haiseva mätäpaise."

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ilmeisen hyvä lause kun jaksat toistaa, vaikka onkin turhan pitkä meemiksi. Mutta pitää paikkansa edelleen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #41

Oikeassa olet. Se on hyvä lause kuvaamaan kirjoittajansa syvimpiä tuntoja.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tähän ongelmaan on kaksi ratkaisua: 1. Laita toisilta kopioimasi teksti lainausmerkkeihin tai kerro, että teksti tai ajatus on toisen. Fiksu ihminen osoittaa elävänsä tässä maailmassa yhdessä muiden kanssa.

2.Jos välttämättä haluat kopsata ja ottaa kunnian itsellesi, kopioi omia tekstejäsi. Itse teen niin usein, koska olen tuottanut paljon tekstejä. Itseltään on luvallista kopioida. Usein kuitenkin muutan otsikon, lisään pointteja ja muutan kappaleiden järjestystä ja ajantasaistan ja kas siinä taas uusi loistava kirjoitus!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tämä on kai persuissa ja niiden sinisiivessä se paljonpuhuttu uusi normaali. Onhan viidesosamaisteri Huhtasaarikin julkaissut leikkaa ja liimaa -menetelmällä laadittuja tekstejä täällä ominaan. Kyllä luokanopettaja askarrella osaa.

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

Olen pahoillani erityisesti Tere Sammallahdelle, että kyseisestä kohdasta on jäänyt pois se, että keneltä kyseinen tieto on lainattu. Tarkoitukseni oli lisätä kyseiseen kohtaan viittaus. Lisäsin nyt kirjoitukseen viitteen Sammallahden blogiin. Pyydän anteeksi virhettäni, jollaista ei kieltämättä saisi tapahtua.

Kaikista blogini ajatuksista ja linjauksista voi sinänsä syyttää vain minua.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Tyypillinen poliitikko.

Kokeillaan josko kusetus menisi läpi, mutta huomattuaan homman menneen "vituix" ollaan selittelemässä kuinka koko sotku oli silkka vahinko.
Oikoluetko mitään kirjoittamasiasi tekstejä ajatuksen kanssa, jotta huomaisit noinkin selkeät "vahingot" ?

Jos on noin hölmö että tekee tuollaisen mokan vahingossa, niin onko riittävän fiksu päättämään koko Suomen asioista ?

Mitähän vahinkoja niissä isommissa asioissa sattuu?

Kun edes jostain löytyisi se selkärankainen poliitikko joka myöntäisi rehellisesti mokanneensa jauhamatta paskaa mistään vahingoista...noh... täytyy myöntää ettei sellaista kannata ainakaan etsiä sellaisesta puolueesta joka perustuu koko puolue kusetukselle.

Hienoa simon...kaltaisiasi poliitikkoja Suomi kaipaa !

Toimituksen poiminnat