Mikael Alaraappana

Kaikki blogit puheenaiheesta Tietomurto

Tietomurrot kyberturvallisuuden riskeinä

Ei ole yllätys, että internet ei ole aina turvallinen paikka, jos siihen suhtautuu huolettomasti. Viimeisin uutinen siitä on yli 700 miljoonan tunnuksen ja salasanan tietovuoto internetin foorumeille( https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269556-kaikkien-aikojen-massiivisin-tie... ). Piti itsekin tarkistaa, että löytyykö omia sähköposteja sieltä, niin yksi vanha sieltä löytyi ja varmuuden vuoksi vaihdoin siihen salasanan vaikkakin siihen liittyvä tietomurto oli tapahtunut vuonna 2011 eli olin kyllä vaihtanut sinne salasanan jo ennen tuota.

Jymyuutinen Sanomasta

" Itä-Suomessa ilmestyvä paikallislehti on saanut haltuunsa Sanoma Oyj:n hallituksen yritysstrategian pöytäkirjat. Pöytäkirjoista näkyy Sanoman Oyj;n  painopistealueet markkinnoinnissa, maantieteellisistä painoituksista Euroopassa, luovuttavista medioista sekä ostostrategioista.  Luovuttavissa medioissa on mm. Benelux maiden suurilevikkisin pornolehti ja sen sexikanava sekä kaksi saksankielisissa maissa toimivaa autolehteä. Mistään noista asioista ei ole tiedotettu ko. maiden tytäryhtiöitä tai niiden henkilöstöä.

Mikä on yksityisyytesi hinta?

(S-ryhmä rehdisti ilmoitti, että aloittaa bonuskorttinsa eli korttiasiakaidensa ostokäyttäytymistietojen hyödynnöksen omassa liiketoiminnassaan syksystä 2016 alkaen)

 

[ … kansalainen Erkki kerää mieluusti jälkikäteisbonuksia ostoksistaan ja näin sidotuttaa itseään tiettyyn kauppaketjuun. Erkki ihmettelee, miksi ei ole yhteistä korttia kaikkiin kauppaketjuihin eli jos ostan K-ryhmästä, saan bonuksia K-tililleni ja jos Lidl-kauppaketjua, niin Lidl-tililleni

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä